Laptop vergeten in trein

Laptop vergeten in trein

Er is een laptop weg hoor ik op de achtergrond. Een collega heeft zijn laptop vergeten in de trein. Even later blijkt dat het gaat om de laptop van een directielid. Gelukkig is de data veilig. De schade is beperkt. We hoeven alleen een nieuwe laptop te kopen. De schade is veel groter als er e-mails lekken of bedrijfsgeheimen op straat belanden.

Voor een goede ICT Beveiliging is een combinatie nodig van technische maatregelen en verantwoord gedrag. Door medewerkers bewustzijn te geven over ICT beveiliging wordt de digitale weerbaarheid van de hele organisatie verhoogd.

Waarom inbreken in het kasteel, als de sleutel onder de deurmat ligt? Kwaadwillenden krijgen vaak onbedoeld hulp van medewerkers. Kruiskamp Advies geeft onder andere trainingen over ICT Beveiliging die ook geschikt zijn voor collega’s met minder technische achtergrond.