ICT Beveiliging

ICT Beveiliging

ICT Beveiliging

Elk bedrijf is verbonden met het internet en daar liggen veel gevaren op de loer. Helaas zijn deze gevaren vaak niet zichtbaar voor medewerkers en is het noodzakelijk om een gestructureerd ICT Security beleid te voeren. Door onwetendheid en onjuist handelen van medewerkers is bewustwording van ICT Beveiliging van groot belang. Dit noemen we Security Awareness. Het periodiek trainen van de medewerkers zorgt ervoor dat incidenten worden voorkomen of worden afgewend. Zo loopt het bedrijf minder risico op het gebied van ICT Beveiliging.

Wat is Security Awareness?

Security Awareness is in het Nederlands vertaald Beveiligingsbewustzijn. Het is de mate waarin alle medewerker binnen het bedrijf in staat zijn om risico’s op het gebied van (digitale) beveiliging te herkennen. Medewerkers kunnen zo zelf incidenten voorkomen of afwenden. Security Awareness kan alleen succesvol zijn als de medewerkers een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben bij de informatiebeveiliging.

In 2005 zit ik met 12 Security Officers in overleg. Professionals die zich dagelijks bezighielden met het beveiligen van internet. Meer dan de helft van hen was opgelicht op internet. Vanaf dat moment ging ICT Beveiliging voor mij meer over mensen dan over techniek. – Geert Kruiskamp

Kruiskamp Advies verhoogt Digitale Weerbaarheid

De visie van Kruiskamp Advies is dat Security Awareness de organisatie helpt om bedreigingen goed in te schatten en indirect bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Kruiskamp Advies is gespecialiseerd om complexe technische onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke en praktische voorbeelden. Het doel hiervan is de Digitale Weerbaarheid van de medewerkers verhogen.

Trainingen

Kruiskamp Advies geeft diverse trainingen op het gebied van ICT Beveiliging. De algemene principes binnen ICT Security worden uitgelegd op basis van herkenbare praktijkvoorbeelden. Binnen de trainingen worden de onderwerpen en de manier waarop deze behandeld worden passend gemaakt voor de deelnemers (medewerkers, management, directie, per afdeling).

Speciaal voor de ICT afdelingen kan Kruiskamp Advies een meer technisch invulling aan de trainingen geven.

Voor bedrijven die actief zijn op sociale media of sterk internet georiƫnteerd zijn kan een aanvullende training over mediawijsheid een goede toegevoegde waarde zijn.

De trainingen van Kruiskamp Advies

    • Bewustzijn ICT Beveiliging, Security Awareness
    • Bewustzijn ICT Beveiliging, technische verdieping
    • Privacy/AVG wetgeving
    • Social Media en Mediawijsheid

Hoe is de Security Awareness binnen uw bedrijf?

Kruiskamp Advies komt graag met u in gesprek. Wij doen een Security Awareness-check en kijken naar de mogelijkheden. Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak.